Wall Street: Zuckerberg roept NSA-spook weer op

Zuckerberg's Facebook worstelt met NSA-spook. - Photo News ©Photo News

Wall Street heeft de week gisteren andermaal afgeslotgen met verlies, waardoor de weekprestatie de slechtste in twee maanden was.Facebook kreeg de stevigste klap door het NSA-spook.

Vergeleken met de Europese beurzen beleefde Wall Street gisteren een milde laatste marktendag voor het referendum in de Krimrepubliek zondag. De Dow Jones klokte 0,3 procent lager af, op 16.108,89 punten.De Nasdaq verging het iets slechter met een verlies van 0,4 procent tot 4.260,42 punten.Verscheidene Europese beurzen moesten daarentegen verliezen incasseren van bijna 1procent.

De dreigende aanhechting van de Krim bij Rusland kostte de S&P500 deze week wel 2procent marktwaarde.Dat is de slechtste prestatie voor de brede markt sinds eind januari.Die markt had gisteren ook te lijden onder tegenvallende consumentencijfers.De slechte winter zorgt ervoor dat consumenten de vinger op de knip houden.De barometer van de Universiteit van Michigan ging dan ook onverwacht lager, van 81,6 naar 79,9 punten.Analisten gingen uit van een stijging van de index naar 82 punten.

In de markt kregen vooral de financiële en techaandelen klappen.De financiële sector kreeg iets voor het beursslot het nieuws te verwerken dat de FDIC, een Amerikaanse marktenwaakhond, een onderzoek opent naar drie Amerikaanse grootbanken voor geknoei met het libor-rentetarief.

Bij de techaandelen zag Facebook zwarte sneeuw (-1,6%).Gisteravond belde Facebook-baas Mark Zuckerberg met de Amerikaanse president Barack Obama over het uitblijven van hervormingen bij de geheime dienst NSA.‘Ik heb gebeld met president Obama om mijn bezorgdheid te uiten over de schade die de overheid toebrengt aan elk van ons’, meldde hij.

Maar in dat telefoontje legde Zuckerberg ook een oud zeer van zijn eigen Facebook bloot.Gebruikers klagen al langer over de gebrekkige privacy op het sociale medium en het continue NSA-nieuws helpt daar niet bij.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud