Advertentie
Advertentie

WDP schroeft ambities als energieproducent fors op

©Bloomberg

De specialist in magazijnen wil de inkomsten uit zonnepanelen verdubbelen tot ongeveer 14 miljoen euro per jaar.

30 megawattpiek (MWp), het equivalent van het jaarlijks energieverbruik van zo'n 8.000 gezinnen. Dat is het vermogen van de zonnepanelenparken dat WDP tegen eind 2016 in Nederland wil installeren. De vastgoedspecialist heeft voor het project de nodige subsidies toegekend gekregen. WDP start met de installatie van zonnepanelen op het magazijn van webwinkel Wehkamp.

Het project is ambitieus: volgens het jaarverslag over 2014 beschikt WDP op de huidige logistieke sites in België en Roemenië over een geïnstalleerd vermogen van 33 MWp, grosso modo goed om een provinciestad van stroom te voorzien. In België beloopt het vermogen 20 MWp. 'We financieren de investeringen uit de algemene middelen die voorzien zijn om onze portefeuille tegen eind 2016 tot 2 miljard euro te doen groeien', zegt CEO Joost Uwents.

We financieren de investeringen uit de algemene middelen die voorzien zijn om onze portefeuille tegen eind 2016 tot 2 miljard euro te doen groeien.
Joost Uwents
CEO WDP

Die zonnepanelen leveren een vrij stabiele bron van inkomsten op: de voorbije vier jaar schommelden de inkomsten tussen 6 en 7 miljoen euro. De 6,8 miljoen euro van vorig jaar stemde overeen met 7 procent van de netto huurinkomsten van de groep. 'Je kunt grosso modo zeggen dat de inkomsten de komende jaren gaan verdubbelen tot rond 14 miljoen euro. Maar ook de huurinkomsten zullen verdubbelen, zodat het belang rond 7 procent zal blijven schommelen', zegt Uwents. 

Het energieproject is een logisch uitvloeisel van de sterke expansie bij de noorderburen de voorbije jaren. Nederland was in 2014 goed voor 39,3 miljoen euro huurinkomsten en heeft zo België bijna bijgehaald. Inclusief zonnepanelen was België vorig jaar immers goed voor 46,7 miljoen inkomsten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud