Wolverine vrolijkt Wall Street op

De Dow Jones eindigde de week in schoonheid, met dank aan Wal-Mart.

De Dow Jones ging na een mevallend banenrapport 1,4 procent hoger naar 15.247 punten, Nasdaq won 1,3 procent.

Wal-Mart Stores won 0,9 procent tot 76,33 dollar. De grootste warenhuisuitbater ter wereld ontving vandaag tienduizenden aandeelhouders in zijn heimat Arkansas. Ceremoniemeester is de Hollywood-acteur Hugh Jackman, bekend als 'Wolverine' uit 'X Men'.

En op de ceremonie van Jackman kregen de aandeelhouders goed nieuws te horen: Wal-Mart gaat zijn beurskoers een extra boost geven door de komende jaren nog eens 15 miljard dollar eigen aandelen in te kopen. Het vorige inkoopprogramma van 14 miljard dollar, dat in 2011 opgestart werd, is zo goed als volledig opgebruikt.

Wall Street is niet echt een plek die je met existentiêle vragen associeert, maar vrijdag mag het even: beleggers worstelen namelijk met de vraag ‘wat is vastgoed?’. De jongste jaren vormde een hele reeks bedrijven zichzelf om tot een vastgoedbevak (REIT), om zo van een fiscaal gunstregime te genieten. Maar: de beruchte Amerikaanse belastingswaakhond IRS vindt het stilaan welletjes.

De IRS liet Iron Mountain, één van de grootste archivarissen ter wereld, weten niet geneigd te zijn de typische metalen opslagrekken om archiefdozen op te stapelen als ‘vastgoed’ te bestempelen. En meteen staat het hele Iron Mountain-plan richting de REIT-vetpotten op losse schroeven. Het aandeel tuimelde 15,9 procent naar 28,94 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud