Advertentie

Yahoo! voelt hete adem aandeelhouder

©REUTERS

Na twee hoogdagen is Wall Street gisteren weer in het rood beland na een tegenstrijdig jobrapport. Het aandeel van Yahoo! ging na onenigheid tussen aandeelhouder Starboard en topvrouw Marissa Mayer lager.

De investeringsgroep Starboard maakt zich zorgen om de internetgigant Yahoo! Dat moet blijken uit een brief die de directeur van Starboard, Jeffrey Smith, heeft gestuurd aan de CEO van Yahoo, Marissa Mayer. De aanleiding voor de zorgen zijn de geruchten dat Yahoo! overweegt tv-zenders als CNN en Scripps Networks Interactive te kopen. Smith vraagt Mayer om geen grote deals na te streven. Hij vreest dat ze daarvoor een deel van haar 16 procent in het Chinese e-commercebedrijf Alibaba zal cashen.

Dat belang is ruim 41 miljard dollar waard. Yahoo! wordt zelf in zijn geheel op 47 miljard dollar gewaardeerd. Heel veel waarde hechten beleggers met andere woorden niet aan de eigen activiteiten van het internetbedrijf. Ter vergelijking: Google is liefst 342 miljard dollar waard.

Starboard ziet Yahoo! veel liever in zee gaan met zijn sectorgenoot AOL. Om meer dan 1 miljard dollar te besparen, om flink te groeien en om sterker te staan tegen Facebook en Google, luidt het. ‘Aandeelhoudersactivist’ Smith zegt dat zijn scenario wordt gesteund door andere aandeelhouders van Yahoo! De vraag is of Mayer oor heeft naar de woorden van Smith. Zijn fonds Starboard heeft uiteindelijk maar een belang van 1 procent in Yahoo!

Het aandeel van Yahoo! zakte gisteren 1 procent naar 49,72 dollar. Ook AOL ging in het rood, met 1,3 procent tot 48,99 dollar. De twee geven de trend van Wall Street weer. Daar gingen gisteren zowel de Dow Jones, de Nasdaq als de S&P 500 gingen een kleine procent naar beneden, nadat het nieuwe jobrapport gemengde gevoelens had achtergelaten. Goed nieuws is dat in 2014 het hoogste aantal jobs werd gecreëerd in 15 jaar. Het gemiddelde weekloon steeg in januari slechts met 1,7 procent jaar op jaar. Dat is wel veel minder dan de gehoopte 2,2 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud