Zorgen over iPhone 6s tackelen Apple

Apple-topman Tim Cook in Milaan. ©EPA

Na een kwakkelsessie ging Wall Street dinsdag licht hoger. Credit Suisse haalde dan weer Apple onderuit en Valeant zichzelf.

Wall Street ging dinsdag finaal in het groen. De sessie was lager geopend, omdat Amerikaanse beleggers zich zorgen maakten over de Chinese inflatiecijfers, die lager uitvielen dan verwacht. Omdat die cijfers een goede barometer zijn voor het 'succes' van de Chinese stimulusmaatregelen, neemt de vrees toe dat die niet aanslaan en dat de Chinese economie verder afkoelt. 

Maar de sterindex Dow Jones en de brede markt S&P 500 wisten dat sentiment te keren en sloten de beursdag af met een lichte winst van 0,2 procent. De tech- en biotechbeurs Nasdaq ging wel in de min. 

Dat verlies van de Nasdaq was onder meer toe te schrijven aan de stevige tik die Apple kreeg. Credit Suisse wist te achterhalen dat de maker van de iPhone zijn bestellingen voor onderdelen met 10 procent zou hebben teruggeschroefd bij toeleveranciers. Een en ander zou te maken hebben met de 'matige interesse' voor de iPhone 6s. Het aandeel ging 3,1 procent lager.

Een aandeel dat onderhand alles weet over de weg naar beneden, is Valeant. Dat moest alweer een verlies van 2,3 procent incasseren, nota bene na een conference call met de eigen CEO Mike Pearson. Die bevestigde dat hij alle banden verbreekt met het apothekersbedrijf Philidor. 'Dat zal Valeant op korte termijn pijn doen', erkende Pearson. 

Valeant wordt ervan beticht dat het zijn omzet kunstmatig opblies via een netwerk van zogenaamde 'spookapotheken' die onder de koepel van Philidor zaten. Philidor zou gesjoemeld hebben met doktersvoorschriften opdat patiënten meer medicijnen van Valeant zouden kopen. Valeant kelderde al van 263 dollar begin augustus naar 83,6 dollar nu. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud