opmerkelijk

28-jarige cryptopionier betaalt miljoenen voor lunch met Buffett

Warren Buffett, superbelegger. ©AFP

Justin Sun, de man achter de digitale munt Tronix, betaalt 4,6 miljoen dollar om te lunchen met Warren Buffett. De superbelegger staat bekend om zijn argwaan tegenover digitale munten.

De identiteit is bekend van de winnaar van de jaarlijkse veiling voor een lunch met superbelegger Warren Buffett. Het gaat om de 28-jarige Justin Sun. Hij is de man die de digitale munt Tronix lanceerde, ook bekend als Tron of TRX token. De munten in omloop hebben een marktwaarde van 2,56 miljard dollar, en maken van Tronix de tiende belangrijkste cryptomunt ter wereld.

De ondernemer wil naar eigen zeggen Buffett iets leren over digitale munten en over de onderliggende technologie, blockchain. Buffett noemde in het verleden de bekendste digitale munt bitcoin 'waarschijnlijk rattenvergif in het kwadraat'. Sun repliceert: 'Zelfs een van de meest succesvolle beleggers ooit kan de volgende grote golf missen.'

Sun mag zeven vrienden meenemen in het New Yorkse steakrestaurant Smith & Wollensky om Buffett te 'bewerken'. 'Ik zal de vrienden meenemen die het meest overtuigend kunnen zijn', zegt Sun. Maar het wordt allicht moeilijk de 88-jarige Buffett nog van gedacht te doen veranderen.

Sun moet het recordbedrag van 4,6 miljoen dollar overmaken aan Glide, een organisatie die zich in San Francisco inzet voor armen en daklozen. Buffett veilt al 20 jaar een lunch met zichzelf. In 2000 kostte het 'maar' 25.000 dollar om met Buffett te gaan eten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud