Activist Elliott wil Dorsey weg bij Twitter

Jack Dorsey, stichter en CEO van zowel Twitter als Square. ©REUTERS

Het activistenfonds Elliott vindt Jack Dorsey niet de juiste CEO voor het socialemediabedrijf.

Het aandeel Twitter steeg vrijdag in de elektronische nabeurshandel met 8 procent. Dat was een reactie op berichten in Amerikaanse media over een 'aanzienlijk belang' dat het activistenfonds Elliott heeft genomen in het socialemediabedrijf. Hoe groot het belang exact is, is niet bekend. Zowel Elliott als Twitter geeft formeel geen commentaar. 

Volgens onder meer CNBC en Bloomberg vindt Elliott dat stichter Jack Dorsey (43) niet de juiste CEO is van Twitter. Dorsey moet zijn tijd verdelen tussen twee bedrijven: Twitter en Square. Dat is een beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in mobiele betalingen waarvan Dorsey eveneens stichter-CEO is. Daarnaast heeft Dorsey aangekondigd in Afrika te gaan wonen

Elliott heeft volgens Amerikaanse media vier kandidaat-bestuurders aangeduid. Er komen dit jaar alvast drie zetels vrij in de raad van bestuur van Twitter. 

Agressief

Dorsey is een gemakkelijk doelwit van activisten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Mark Zuckerberg van Facebook, heeft Dorsey geen speciale aandelenklassen gecreëerd om de controle over het bedrijf te behouden. 

Elliott werd in 1977 opgericht door de Amerikaanse miljardair Paul Singer. Het heeft meer dan 40 miljard dollar onder beheer en geldt als een van de agressiefste activisten. De voorbije jaren kregen onder meer Samsung, ThyssenKrupp, Pernod Ricard en zeer recent de Nederlandse verzekeraar NN Group ermee te maken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud