Advertentie
Advertentie

Adyen promoveert naar 'Champions League' van de beurs

Adyen is sinds de beursgang in 2018 verzesvoudigd ©DB613007

De promotie naar de sterrenkorf Euro Stoxx50 komt er na een verschroeiende beursrit voor de Amsterdamse fintechspeler.

Adyen noteert vanaf 21 september in de Euro Stoxx50 , als korf steraandelen van de eurozone de 'Champions League' van de Europese beurswereld.

De Amsterdamse groep heeft er sinds de beursintroductie midden 2018 een verschroeiende rit opzitten: de beurskoers is op goed twee jaar verzesvoudigd (zie grafiek), van 240 naar 1.417 euro. Met 42 miljard euro is de fintechspeler al een tijdje meer waard dan de twee Nederlandse grootbanken ING en ABN AMRO samen

De steraandelenkorf krijgt, net als de Amerikaanse sterrenkorf Dow Jones deze week, een stevige opfrisbeurt, leert de mededeling van indexbeheerder Stoxx. Samen met Adyen promoveren ook Prosus, het Amsterdamse Tencent-vehikel van de Zuid-Afrikaanse mediagroep Naspers, de Franse drankengroep Pernod-Ricard, de Duitse vastgoedreus Vonovia en de Finse liftenbouwer Kone.

Twee telecomoperatoren, het Franse Orange en het Spaanse Telefonica, ruimen baan, net als twee grootbanken, het Franse SocGen en het Spaanse BBVA. Ook de Duitse medische groep Fresenius verdwijnt. 

Opstartcultuur

Adyen staat samen met maaltijdkoerier Just East Takeaway , een ander miljardenbedrijf dat uit de Amsterdamse opstartcultuur ontstond, en chipmachinereus ASML ook symbool voor de opmars van de Amsterdamse beurs de voorbije jaren, zeker vergeleken met de bloedarmoede op de Brusselse.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud