AG Insurance leent 400 miljoen op 32 jaar

©Photo News

Verzekeraar AG Insurance heeft voor 400 miljoen euro achtergestelde obligaties met een looptijd van 32 jaar en een coupon van 3,5 procent geplaatst bij institutionele investeerders. Hij zal met de opbrengst een dure lening terugbetalen en wil zijn eigen vermogen versterken.

De obligaties brengen 3,5 procent rente op tot 2027 en worden uitgegeven tegen 99,38 procent van de nominale waarde. Van 2027 tot de vervaldag in 2047 verandert de rente om de vijf jaar en is ze gekoppeld aan de swaprente, een soort interbankenrente.

AG Insurance richt zich met obligaties van 100.000 euro per stuk alleen op grote beleggers. Indien het de komende jaren wordt geconfronteerd met solvabiliteitsproblemen moet het de rentebetalingen uitstellen. Als de verzekeraar een dividend uitbetaalt aan zijn aandeelhouders Ageas en BNP Paribas is het verplicht de coupon uit te keren. Hij kan vanaf 2027 de obligaties elk jaar vervroegd terugbetalen.

AG Insurance zal de opbrengst van de obligaties vooral gebruiken om een lening van Ageas Hybrid Financing met een rente van 5,16 procent terug te betalen. Ageas zal op zijn beurt dat verse geld gebruiken om een eeuwigdurende obligatie vervroegd af te lossen.

De obligatie-uitgifte heeft ook als doel de kwaliteit van het eigen vermogen van AG Insurance te versterken. De obligaties komen immers in aanmerking als zogenaamd Tier 2-kapitaal onder Solvency II, de toekomstige kapitaalnormen voor Europese verzekeraars.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud