Amazon meest waardevolle bedrijf ter wereld

Amazon is inzake beurswaarde het grootste bedrijf ter wereld geworden. ©REUTERS

De beurswaarde van Amazon stijgt maandag boven die van Microsoft uit. Daarmee is de e-commercereus van Jeff Bezos het meest waardevolle bedrijf ter wereld.

Vier techgiganten zitten ‘op een zakdoek’ voor de status van grootste bedrijf ter wereld. In augustus 2018 werd Apple het eerste bedrijf met een beurswaarde boven 1.000 miljard dollar. Twijfels over de groeivooruitzichten van de iPhone hebben de beurswaarde van Apple sindsdien fors doen terugvallen tot 700 miljard dollar. Daarmee is Apple  nog maar het nummer vier. Alphabet , de moeder van Google, is met 740 miljard dollar beurswaarde het nummer drie.

Amazon  stijgt met 3 procent, en wordt zo met een beurswaarde van 794 miljard dollar groter dan Microsoft  (791 miljard dollar). De e-commercereus noteert wel nog 20 procent onder zijn piek van begin september, toen het bedrijf net geen 1.000 miljard dollar waard was.

©rv

Het aandeel geniet van een koopadvies van Pivotal Research Group. Het koersdoel van 1.920 dollar per aandeel komt ongeveer overeen met het record van september. ‘We zien Amazon een steeds groter marktaandeel nemen in de wereldwijde consumentenbestedingen van 45.000 miljard dollar’, zei analist Brian Wieser. Wieser ziet ook potentieel in digitale reclame. In 2018 kende Amazon daarin een omzetgroei van 70 procent. Het is in die activiteit het nummer drie, na Google en Facebook.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud