Advertentie
Advertentie

Apple-leveranciers onderuit op Aziatische beurzen

©REUTERS

Apple zou volgens een bericht in de Taiwanese pers zijn kwartaalprognose voor de verkoop van de iPhone X hebben verlaagd.

De Chinese beursindexen kleurden rood op kerstdag. De beurs van Sjanghai verloor 0,5 procent, Shenzhen sloot 0,9 procent in de min. In Hongkong was er geen handel. Ook in Europa en in de VS zijn de beurzen vandaag gesloten.

Het voorbije weekend liet Yang Weimin, een senior uit de Communitische Partij, verstaan dat China bereid is aan economische groei in te boeten om de milieu- en schuldproblemen aan te pakken.

Het land ambieerde in de periode 2016-2020 officieel een groeipercentage van 6,5 procent per jaar om de doelstellingen op langere termijn te halen, namelijk een verdubbeling van de economie tussen 2006 en 2020. 'Maar een groei van 6,3 procent in 2018-2020 zou moeten volstaan', klonk het.

iPhone X

Een bericht in de Taiwanese krant Economic Daily News miste zijn effect op de aandelen van Apple-leveranciers niet. De krant hoorde van bronnen in de logistieke smartphoneketen dat Apple zijn prognose (eerste kwartaal 2018) voor de verkoop van de iPhone X heeft verlaagd.

Het Amerikaanse bedrijf zou voor alle iPhone-modellen samen maar op een verkoopvolume van 30 miljoen stuks rekenen in plaats van 50 miljoen. Verschillende analisten hebben hun verkoopprognoses ook aangepast. Zhang Bin van Sinolink Securities gaat nog uit van 35 miljoen smartphones, het beurshuis JL Warren Capital is nog pessimistischer met slechts 25 miljoen.

Bedrijven als Lens Technology, Desay Battery Technology en Luxshare Precision Technology hadden maandag een koersverlies van 5 à 10 procent aan hun broek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud