opmerkelijk

Argenx meer dan 4 miljard waard

Argenx bij de beursgang op Nasdaq in mei 2017. ©Christopher Galluzzo / Nasdaq

Beleggers plakken nu een grotere waardering op de Gentenaars dan de 3,9 miljard die het Franse Sanofi vorig jaar voor de buren van Ablynx neertelde.

Het gaat hard met Argenx  . De Gentse biotechspeler trekt maandag op de Brusselse beurs opnieuw 5,4 procent procent hoger tot 112,40 euro, een vers record en een winst van 30 procent sinds Nieuwjaar.

Vorige week was CEO Tim Van Hauwermeiren te gast op een conferentie van het beurshuis Cowen in Boston, een belangrijk financieel centrum in de Verenigde Staten, en dat lijkt de interesse bij beleggers nog wat meer aangescherpt te hebben. 

Opmerkelijk detail: beleggers waarderen Argenx nu voor het eerst op meer dan 4 miljard euro. Dat is meer dan de Gentse buren van Ablynx, waarvoor het Franse Sanofi een jaar geleden 3,9 miljard euro neertelde. Zowel Argenx als Ablynx heeft een beloftevol onderzoeksplatform op basis van de unieke kenmerken van de antilichamen in lamabloed

Het aandeel Argenx zit in de lift sinds de deal met het Californische Halozyme. De deal onderstreepte dat Argenx niet aarzelt om zijn berg cash aan te wenden om via de inkoop van extra onderzoek en technologie de productenpijplijn extra te stofferen.

Eerder sloot Argenx ook een monsterdeal rond kankeronderzoek met Johnson & Johnson (J&J). Samen met die deal kondigde J&J ook aan in het kapitaal te stappen tegen 100 euro per aandeel. Dat was toen een premie van 16 procent op de beurskoers en nu een korting van 10 procent. Wat meteen mooi illustreert hoe hard het gaat. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud