Advertentie
Advertentie

Arseus op kooplijst van ING, koersdoel 30 euro

‘Now we can really get it on’, titelt Matthias Maenhaut van ING zijn nieuw rapport over Arseus. Hij zet het aandeel op de kooplijst en verhoogt het koersdoel tot 30 euro.

Maenhaut is van overtuiging dat de analistenconsensus de winstmarges en de ‘earnings power’ van Arseus onderschat, en dan vooral het effect van de recente overnames in de divisie Fagron. Hij rekent op een groei tot 95,2 miljoen euro (2013) en 102,3 miljoen euro (2014) ebitda. Daarmee zit het hij respectievelijk 7 en 5 procent boven de consensus.

Over de recente verkoop van ondermaats presterende activiteiten is hij positief. Met de opbrengsten van die desinvesteringen zal Arseus de groei van Fagron, het kroonjuweel van de groep, financieren. Arseus mikt daarvoor op bijkomende overnames. Maenhaut schat de oorlogskas daarvoor op zo’n 100 miljoen euro. Fagron zit volgens Maenhout in een interessante niche. Het draait al zowat 400 miljoen euro omzet in een markt van 8 à 10 miljard euro wereldwijd en die markt groeit 6 à 7 procent per jaar. ‘De herinvestering van de opbrengsten in de uitrol van Fagron kan een extra waarde van 3 euro per aandeel creëren’ luidt het. 

Wat zijn de risico’s in heel dit Arseus-verhaal? ‘De verzwakking van de Braziliaanse munt’, aldus MAenhaut. ‘We verwachten dat de de Braziliaanse real een significant negatief effect zal hebben op de resultaten in het eerste halfjaar van 2014.’ Arseus is met Fagron sinds 2011 de nummer één in zijn niche in Brazilië. Het betaalde toen 51 miljoen euro voor de overname van marktleider Pharma Nostra.

Aan 30 euro (koersdoel) zou het aandeel tegen 10,5 keer EV/ebitda noteren. ‘Een waardering die gerechtvaardigd is gezien de groei, de winstmarges en het defensieve profiel van het bedrijf.’

Fagron is veruit het belangrijkste onderdeel van Arseus geworden, zo blijkt ook uit het waarderingsmodel van ING:

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud