Ascencio doet grote overname

De Cora-supermarkt in Anderlecht ©doc

Ascencio verwerft voor 85 miljoen euro vijf sites van de winkelketen Cora. Om de deal te financieren klopt de winkelbevak in 2014 waarschijnlijk bij de belegger aan.

Ascencio, een bevak gespecialiseerd in winkelvastgoed, kiest voor de grote sprong vooruit. De bevak neemt voor 85 miljoen euro Moyennes Surfaces Spécialisées (MSS) over. MSS groepeert de sites rond vijf Cora-hypermarkten in Anderlecht, Châtelineau, La Louvière, Messancy en Rocourt, samen goed voor 30 winkelpanden.

De sites genereren jaarlijks huurinkomsten van 5,45 miljoen euro. Naast Cora zijn de huurders winkelketens als Brico, Decathlon, Auto 5 en Quick. De panden van MSS hebben een bezettingsgraad van 99 procent.

De portefeuille van Ascencio klimt ruim een kwart tot 480 miljoen euro. Op korte termijn financiert de bevak de deal met kredieten bij ING en BNP Paribas Fortis.

Daardoor stijgt de schuldgraad wel naar 57 procent van de portefeuille. Om die weer onder 50 procent te brengen, bekijkt de bevak 'alle opties' om het eigen vermogen te versterken. In functie van de marktomstandigheden, behoort een kapitaalverhoging in het eerste halfjaar van 2014 tot die mogelijkheden.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud