Atenor klopt bij spaarders aan

Stéphan Sonneville, CEO van Atenor. ©BELGA

De vastgoedontwikkelaar wil 40 tot 60 miljoen ophalen met obligaties op vier en zes jaar.

Atenor wil met een dubbele obligatie-uitgifte vers geld ophalen bij particuliere beleggers. Het zal de opbrengst vooral gebruiken voor de aankoop van gronden. De rest wordt aangewend voor de terugbetaling van kortlopend schuldpapier en de tijdelijke financiering van eerste bouwwerken. De ontwikkelaar wil 15 tot 20 miljoen ophalen met obligaties op vier jaar en 25 tot 40 miljoen met papier op zes jaar.

De obligaties met een looptijd van vier jaar hebben een coupon van 3 procent. Aangezien de uitgifteprijs 101,5 procent van de nominale waarde bedraagt (een obligatie met een nominale waarde van 1.000 euro kost 1.015 euro), hebben die obligaties een brutorendement van 2,60 procent. Het nettorendement na aftrek van de roerende voorheffing beloopt 1,71 procent.

De obligaties met een looptijd van zes jaar hebben een coupon van 3,50 procent. De uitgifteprijs bedraagt 101,875 procent en het brutorendement 3,15 procent. Het nettorendement beloopt 2,11 procent.

Beleggers kunnen van 29 april tot en met 3 mei inschrijven op de obligaties. De uitgifte kan na één dag vervroegd worden afgesloten als de vraag groter is dan het aanbod.

Beleggers die willen inschrijven kunnen contact opnemen met Belfius, zegt het persbericht. Maar Atenor zegt aan De Tijd dat de uitgifte ook open staat voor klanten van andere banken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud