Advertentie

Augustus was dramatisch voor belegger

©Photo News

Met een verlies van 8 procent op vier weken tijd heeft de Brusselse beurs er de slechtste maand op zitten sinds februari 2009.

Sinds Peking begin augustus de Chinese munt devalueerde rolde er een zware verkoopgolf over de beurzen. Beleggers vrezen immers dat een Chinese groeivertraging ook het voorzichtige herstel in Europa kan schaden. Die angst overschaduwde de voorbije weken ook de behoorlijke halfjaarcijfers die de meeste beursgenoteerde Belgen publiceerden.

Toch waren de grootste verliezers van afgelopen maand niet bepaald bedrijven die bijzonder zijn blootgesteld aan de Chinese economie. Fagron, een leverancier van ingrediƫnten voor apothekers, verloor bijvoorbeeld bijna 45 procent. Het nieuwe terugbetalingsbeleid voor medicijnen in de VS weegt zwaarder op de cijfers dan gedacht.

Ondanks de dramatische zomer blijft er nog altijd wat over van de winst die de Bel20 opbouwde sinds Nieuwjaar. De Brusselse index staat nog altijd 5,4 procent hoger in vergelijking met begin dit jaar. Maar de komende maanden beloven niet de gemakkelijkste te worden. Met een mogelijke renteverhoging in de VS in aantocht, is de kans groot dat de aandelenmarkten ook in september alle richtingen uit zullen schieten.

Lees dinsdag meer in de krant.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud