'Back to business'-rally op beurzen

Beleggers zijn optimistisch nu steeds meer landen de quarantainemaatregelen versoepelen. ©REUTERS

Vooral de reisaandelen en de financiële waarden winnen stevig terrein.

Het verhaal dat het coronavirus de wereld nog vele maanden in zijn greep zal houden verliest aan kracht. Daardoor komt een nieuw verhaal naar de oppervlakte, een verhaal over hoe de hele wereld 'back to business' gaat. 

Het laatste verhaal komt nu steeds meer landen de lockdownmaatregelen aan het versoepelen zijn. Deze versoepelingen lijken er vooralsnog niet toe te leiden dat de neerwaartse trend in het aantal besmettingen wordt gebroken. Dat verstevigt het geloof dat we terug kunnen naar een relatief normale situatie, waarin we de economische activiteit - met de nodige voorzorgsmaatregelen - voor een belangrijk deel kunnen voortzetten.

De Europese beurzen sloten met een gemiddelde winst van 1,1 procent, terwijl de Amerikaanse graadmeter Dow Jones rond 18u 2,3 procent won. In Europa deden vooral de reisaandelen het goed. De Duitse reisgroep TUI ging meer dan 32 procent hoger en de de Britse uitbater van voedingswinkels op vliegvelden en stations SSP Group won 24 procent. Ook IAG , de groep boven de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways en de Spaanse maatschappijen Iberia en Vueling, vloog bijna 23 procent hoger.

Volgens Bank of America zit er meer in het vat. De zakenbank ziet de beurzen met meer dan 15 procent stijgen

Bel20 primus

De Bel20 was met een stijging van 5,4 procent met afstand de primus op het oude continent. De grootste koerswinsten waren voor de financiële waarden. De banken ING en KBC wonnen respectievelijk 6,8 en 12,7 procent. De verzekeraar Ageas spurtte 8,2 procent vooruit. Een bijzondere stijger was het aandeel Argenx , dat met bijna 30 procent omhoog vloog. Het biotechbedrijf kwam dinsdag met uitstekende studieresultaten voor efgartigimod (een potentieel middel tegen de spierziekte masthenia gravis).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud