opmerkelijk

Barco stelt voor het eerst sinds 1998 record scherper

Barco-CEO Jan De Witte. ©Wouter Van Vooren

De West-Vlaamse beeldvormingsgroep is dit jaar op de beurs ruim in waarde verdubbeld.

Barco  koerst op de Brusselse beurs maandag 1,2 procent hoger tot 208 euro. Dat brengt de winst voor de beeldvormingsgroep, dit jaar dé ster van de Brusselse beurs, op 110 procent.

Nog opvallender: voor het eerst sinds 1998 noteert het aandeel op recordhoogte. Het vorige record dateert van 2 juli 1998, toen Barco een piek van omgerekend 205,87 euro liet optekenen (zie grafiek). Een record dat ruim 21 jaar later eindelijk van de tabellen is geveegd. 

Barco profiteert van een herhaald koopadvies van Berenberg. Het Londense beurshuis blijft na contact met CEO Jan De Witte bij zijn koopadvies, met een koersdoel van 245 euro. 'Na de sterke klim dit jaar stellen veel beleggers zich de vraag hoeveel opwaarts potentieel er nog is', stelt analist Trion Reid. 'Dit groeiverhaal kan echter nog een tijd doorgaan voor de eindgeneriek begint.'

Zo is de vervangingsmarkt voor digitalecinemaprojectoren volgens Reid pas begonnen en zit ook in het goudhaantje - Clickshare - nog groei met nieuwe producten vanaf 2020. Maar volgens Reid houden beleggers best het 'kleine broertje' in de gaten, de afdeling gezondheidszorg.

'Die wordt vaak over het hoofd gezien, maar boekt dit jaar sterke groei. Zeker in chirurgie is er een grote opportuniteit: wereldwijd zijn er 150.000 operatiekamers, slechts 3.000 zijn op dit ogenblik gedigitaliseerd.'

Met de sterke groei van Clickshare, een presentatietool die alleen al over het eerste halfjaar meer dan 100.000 extra vergaderzalen veroverde, kon Barco dit jaar keer op keer uitpakken met beter dan verwachte winstmarges.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud