Belfius verlaagt rente op spaarboekjes

©BELGA

De staatsbank Belfius verlaagt de rente op het klassieke spaarboekje tot een half procent. De getrouwheidspremie verlaagt van 0,3 tot 0,25 procent. Ook op de andere spaarrekeningen gaat de vergoeding omlaag.

De renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week vormt het uitgelezen excuus voor alle banken die op een renteknip zaten te broeden. BNP Paribas Fortis stuurde de dag van de ECB-vergadering zelf nog een persbericht uit om lagere rentetarieven op spaarboekjes en woonkredieten aan te kondigden.

Belfius laat nu ook weten dat de spaarrentes vanaf komende maandag naar beneden gaan. Dat hoeft geen verrassing te heten. De vorige twee keer dat marktleider BNP Paribas Fortis aan de spaarrente sleutelde, deed Belfius dat enkele dagen later ook. De bank had vorige week al laten weten dat het directiecomité zich eerstdaags over de rente zou buigen. 

De rente op het klassieke boekje bij Belfius (0,5%) zakt iets dieper dan bij BNP Paribas Fortis (0,55%), maar de premie zakt minder (0,3 tot 0,25%). BNP Paribas Fortis daarentegen halveerde de getrouwheidspremie tot 0,15 procent. De vergoeding van alle spaarrekeningen van Belfius gaat - met 0,15 tot 0,25 procentpunt - omlaag. Ook Belfius voegt eraan toe dat de lagere rentevoeten op de financiële markten tegelijk 'een gunstig effect' op de 'kostprijs van de kredietverlening' hebben.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud