Belg topadviseur Mario Draghi

Frank Smets. ©Sofie Van Hoof

De Belgische econoom Frank Smets wordt op 1 december topadviseur van ECB-voorzitter Mario Draghi en van het directiecomité van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat heeft de ECB meegedeeld.

Smets, die nu het economisch onderzoek bij de ECB leidt, krijgt een dubbele taak. In de eerste plaats assisteert en adviseert hij Draghi bij de voorbereiding van de vergaderingen van het directiecomité en de raad van bestuur. Bovendien leidt hij het team van zes adviseurs van de directie.

De nieuwe rechterhand van Draghi heeft een zeer sterke reputatie als econoom. Hij heeft veel publicaties op zijn naam en ontwikkelde samen met Raf Wouters van de Nationale Bank een naar hen genoemde model dat bij macro-economen erg bekend is.

Na het behalen van een doctoraat in de economie in de VS werkte Smets voor de Bank voor Internationale Betalingen en sinds 1998 voor de ECB. Sinds 2008 is hij directeur-generaal economisch onderzoek bij de ECB.

Smets is sinds twee jaar ook deeltijds hoogleraar aan de KU Leuven. Smets volgde er Paul De Grauwe op, die op 65-jarige leeftijd werd verplicht om met pensioen te gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud