Advertentie

België lanceert uitgifte groene obligaties

©Belga

De Belgische staat is van plan in de komende dagen voor het eerst groene obligaties uit te geven.

De uitgifte van groene obligaties werd al in december aangekondigd door premier Charles Michel. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt deelt nu mee dat de uitgifte van een groene lineaire obligatie (OLO) met een looptijd vtussen 15 en 20 jaar in de nabije toekomst zal plaatsvinden.

Groene obligaties zijn obligaties waarvan de opbrengst uitsluitend wordt gebruikt voor de financiering van projecten die bijdragen tot de transitie naar een duurzame economie. De federale regering denkt onder meer aan het Gewestelijk Expressnet, offshorewindmolenparken en de circulaire economie.

De obligatie-uitgifte wordt begeleid door de banken Barclays, BNP Paribas Fortis, Crédit Agricole, ING en JPMorgan. BNP Paribas Fortis en Crédit Agricole zullen bij beleggers de groene obligaties toelichten. De road show start donderdag. De uitnodiging voor de presentatie van de groene OLO zegt dat de staat 'eerstdaags' de groene obligaties wil uitgeven.

Alleen institutionele beleggers kunnen bij de uitgifte intekenen op de groene obligaties. Particulieren kunnen later wel op de secundaire markt die obligaties kopen.

België is na Frankrijk het tweede land dat groene staatsobligaties uitgeeft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud