Ben Granjé wordt de nieuwe CEO van VFB

Ben Granjé (rechts) is de nieuwe CEO van de VFB. ©rv

De Vlaamse Federatie van Beleggers krijgt Ben Granjé als nieuwe CEO. De 47-jarige Granjé volgt Patrick Verelst op die in 2016 aantrad.

Ben Granjé was 13 jaar lang directeur bij de Belgische afdeling van de financiële dienstverlener Morningstar. Eerder maakte hij carrière bij Citi Bank (het huidige Beobank) en de vermogensbeheerder Invesco. Granjé is psycholoog van opleiding en specialiseerde zich in gedragswetenschappen. Hij wil de focus leggen op het toegankelijk maken van de beurs voor een brede laag van de bevolking. 

Iedereen moet kunnen deelnemen aan de beurs.
Ben Granjé
CEO VFB

De nieuwe CEO wil verder samenwerkingsverbanden sluiten met de Vlaamse hogescholen om meer jongeren aan te spreken. De gemiddelde leeftijd van de VFB-leden ligt iets hoger dan 60 jaar. Ook is het de doelstelling om meer vrouwen te bereiken, onder meer via een samenwerking met het ondernemersnetwerk Markant.

Met Ben Granjé als CEO kiezen we voor een marketinggerichtere aanpak.
Sven Sterckx
Voorzitter VFB

Voorzitter Sven Sterckx zegt dat de VFB met Granjé aan het hoofd bewust voor een verruimings- en verjongingskuur kiest. De VFB is het grootste beleggersnetwerk in Vlaanderen en telt 6.000 leden. Dat aantal blijft al een paar jaar stabiel. 

De benoeming van Granjé moet in september goedgekeurd worden door de raad van bestuur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n