BinckBank ziet 10 procent meer transacties

©BELGA

De klanten van onlinebeleggersbank BinckBank België hebben in het eerste kwartaal 10 procent meer transacties verricht dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Vooral de handel in aandelen, opties en futures nam toe.

'Het is druk geweest op de beurs en dat zagen wij terug in onze transactieaantallen, die op het hoogste niveau van de afgelopen jaren uitkwamen', zegt Koen Beentjens, CEO van BinckBank.

Het aantal transacties bij BinckBank België steeg in de eerste drie maanden van 2014 tot 247.026. Dat is 10 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2013. De toename tegenover het vierde kwartaal van vorig jaar bedraagt 33 procent, maar die forse groei weerspiegelt vooral seizoensgebonden factoren.

Het aantal beleggersrekeningen daalde met 3 procent tot 58.038, omdat ruim 6.000 fondsbeleggenrekeningen zijn geschrapt. Vroeger moest een klant van BinckBank die beursgenoteerde fondsen wilde verhandelen, daarvoor een aparte rekening hebben. Nu kan hij via zijn beleggersrekening zowel aandelen als fondsen verhandelen.

Het geadministreerde vermogen op Belgische beleggersrekeningen bedroeg eind maart 1,8 miljard euro, tegenover 1,67 miljard eind december. De cijfers van Binck zijn beter dan sommige analisten hadden voorspeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud