Biocartis tuimelt naar diepterecord

Biocartis noteert nu ruim 40 procent onder de intekenprijs van april 2015, 11,50 euro ©Kristof Vadino

De zwaar teleurstellende halfjaarcijfers zinderen na bij de fabrikant van zaklabo's.

Na de zwaar teleurstellende halfjaarcijfers ging Biocartis   dinsdag in de ochtendhandel opnieuw tot 7 procent lager naar 6,56. Meteen een diepterecord. Het vorige dateerde van augustus 2016, 6,58 euro. Het aandeel noteert nu ruim 40 procent onder de prijs waartegen het diagnosebedrijf in april 2015 naar de Brusselse beurs trok, 11,50 euro. 

De fabrikant van Idylla-zaklabo's voor snelle medische diagnose moest vorige week opbiechten dat de grote commerciële inspanningen om op de Amerikaanse markt door te breken, vooralsnog niet renderen.

Integendeel: Biocartis halveerde de groeiprognose voor de verkoop van cartouches, een soort plastic cassette met bloed of weefsel die in het zaklabo wordt gestopt. Een snelle stijging van de recurrente inkomsten uit die cartouches is cruciaal om het bedrijf over enkele jaren rendabel te maken. 

CEO Herman Verrelst probeert beleggers te sussen met de boodschap dat de problemen tijdelijk in plaats van structureel zijn, maar dat kan voorlopig de koersval niet stuiten. Beleggers tobben vooral over het feit dat Biocartis de samenwerking met zijn Amerikaanse partner plots heeft stopgezet en dus alleen met een klein eigen verkoopsteam die complexe markt met heel veel spelers moet bewerken

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n