Advertentie

Bitcoin klimt fors tot boven 40.000 dollar

©REUTERS

De digitale munt stijgt stevig na een reeks positieve berichten en uitspraken. Daarnaast spelen grote shortposities een rol in de koersstijging.

De grootste cryptomunt ter wereld, de bitcoin, stond maandag om 21.15 uur 15 procent hoger op 40.117 dollar. De forse stijging lijkt deels het gevolg van speculaties over een mogelijke acceptatie van de munt als betaalmiddel bij de onlinereus Amazon .

Vorige week adverteerde Amazon met een vacature voor het leiden van de dienst digitale producten. 'We zoeken naar iemand met ervaring om onze strategie rond digitale munten en blockchaintechnologie te ontwikkelen,', klonk het in de vacature op de website van de onlinegigant.

Daarnaast was er vorige week de conferentie 'The B-word', waarbij populaire financiële influencers zoals Tesla-CEO Elon Musk, fondsengoeroe Cathie Wood en Twitter-CEO Jack Dorsey positieve uitspraken over de digitale munt deden. Vooral Musk was opvallend, omdat hij zei dat de elektrische autobouwer Tesla 'heel waarschijnlijk' opnieuw de bitcoin zal aanvaarden als betaalmiddel. In mei had Tesla de aanvaarding van de cryptomunt stopgezet, waarna de bitcoin kelderde. Musk nam die beslissing omdat te veel fossiele brandstoffen worden gebruikt bij het minen van de bitcoin.

Daarnaast zei de topman van Tesla dat hij persoonlijk cryptomunten bezit, met name bitcoin, ethereum en dogecoin. De ethereum en de dogecoin gingen zo'n 11 en 16 procent de hoogte in.

Shortposities

Ook lijkt er een technische reden te zijn voor de stevige koersopstoot. 'De forse sprong is waarschijnlijk het gevolg van te grote shortposities', zegt Vijay Ayyar van de cryptobeurs Luno. Volgens Vijay waren er partijen die met veel schulden speculeerden tegen de bitcoin. Die moesten hun posities sluiten door de koersstijging afgelopen weekend, waardoor de munt nog sneller in waarde begon te stijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud