'Bitcoin mogelijk betaalmiddel voor internationale handel'

©REUTERS

De zakenbank Citigroup zegt dat de bitcoin op een 'kantelpunt' staat, waarbij een brede maatschappelijke acceptatie n zicht komt.

Citigroup zegt dat de bitcoin op een dag mogelijk gebruikt wordt voor internationale handel. Dat zegt de zakenbank nu bedrijven als Tesla en PayPal de munt willen aanvaarden als betaalmiddel en centrale banken bekijken hoe ze hun eigen digitale munten kunnen uitgeven.

Manipuleert Musk de bitcoin?

'Een groot aantal risico's en obstakels staat in de weg van de opmars van de bitcoin. De toekomst van de munt is dus nog altijd onzeker, maar de ontwikkelingen op korte termijn zullen een beslissende rol spelen, nu de digidukaat op het kantelpunt staat van acceptatie door de bredere maatschappij of een speculatieve implosie.'

De bitcoin staat op een kantelpunt tussen een brede acceptatie en een speculatieve implosie.
Citigroup

Onlangs kocht de autobouwer Tesla 1,5 miljard dollar aan bitcoins en gaf hij aan dat hij de munt in de toekomst wil accepteren als betaalmiddel. Ook de Amerikaanse bank Bank of New York Mellon kondigde onlangs aan een geïntegreerde dienst aan te bieden voor digitale activa. Voorts omarmden de afgelopen weken een heel legertje CEO's en CFO's de munt.

De munt stijgt 7,5 procent tot 48.680 dollar

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud