Bitcoin op hoogste peil in twee jaar

Adalberto Orta overhandigt cash aan een bitcoinverkoopster in Havana. Steeds meer Cubanen die in het buitenland wonen, helpen hun landgenoten door bitcoins over te schrijven om zo beperkingen te omzeilen. Die verkopen de bitcoins dan voor cash. ©AFP

De prijs van de bitcoin snuffelt aan 16.000 dollar . 'De kaap van 20.000 dollar komt weer in zicht', zegt een analist.

Naast de beurzen, Amerikaanse obligaties en de euro reageerde ook de prijs van de bitcoin deze week positief op het zenuwslopende verloop van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De digitale munt noteert net onder 16.000 dollar, het hoogste peil sinds januari 2018. Begin deze week noteerde bitcoin nog net onder 14.000 dollar. 

De digitale munt kent een aantal bekende investeerders zoals Square (het bedrijf van Jack Dorsey) en de miljardair Paul Tudor Jones. De voorstanders wijzen erop dat bitcoin een diversificatie kan vormen in de portefeuille. Rob Sluymer, een technische analist van Fundstrat Global Advisors, noemt tegenover Bloomberg 20.000 dollar het volgende 'weerstandsniveau'.

Eind 2017 spurtte de bitcoin nog in volle euforie richting 20.000 dollar, waarna de ballon barstte en de bitcoin tegen eind 2018 onder 5.000 dollar belandde. 

De prijs van bitcoin heeft geen last van de grootste inbeslagname ooit door de Amerikaanse justitie. De VS hebben deze week 69.369 bitcoins, met een marktwaarde boven 1 miljard dollar, geconfisqueerd. Het gaat om bitcoins die in het verleden door een hacker zijn gestolen van de intussen gesloten drugsmarktplaats Silk Road. De naam van de hacker wordt niet vrijgegeven. Hij slaagde erin de bitcoins te verplaatsen naar zijn eigen wallet in april 2013, waar ze bleven zitten tot de inbeslagname van dinsdag.

Waarschuwing

De Belgische toezichthouder FSMA heeft al meermaals gewaarschuwd voor fraude met cryptomunten. Op de website staat een lange lijst met verdachte websites. Het komt er bij die sites op neer dat mensen hun geld niet terugzien op het moment dat ze de bitcoins weer willen verkopen.

De FSMA oefent op geen enkel onlineplatform dat actief is in cryptomunten toezicht uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud