Advertentie

Bitcoin op laagste peil in drie maanden na tweets van Musk

Miljardair Elon Musk tweet graag over digimunten. Met spectaculaire koersbewegingen tot gevolg. ©REUTERS

Tesla-CEO Elon Musk benadrukt maandagmorgen dat de bouwer van e-auto's geen bitcoins heeft verkocht na een heel weekend grote commotie op Twitter.

De prijs van de bitcoin zakte maandagmorgen tot 43.000 dollar. Dat is 5.000 dollar of 10 procent minder dan vrijdagavond. Het was dan ook een ruw weekend voor de digimunt die dagelijks wordt verhandeld. Nieuwe tweets van Elon Musk waarin beleggers begrepen hadden dat Tesla al zijn bitcoins gaat verkopen of van plan is te verkopen waren de aanleiding.

Musk reageerde immers met 'indeed' op deze tweet: 

Maandagmorgen heeft Musk evenwel een nieuwe tweet gestuurd waarin hij beklemtoont dat Tesla geen bitcoins heeft verkocht.

In reactie op deze tweet schiet de bitcoin naar 44.800 dollar en maakt zo een klein gedeelte van het weekendverlies goed.  Niettemin noteert de digimunt op het laagste peil sinds februari en afgerond 30 procent onder de jaarpiek. Het rendement op 12 maanden blijft een fenomenale 360 procent.

Ook de twee andere digimunten die recent vaak in het nieuws waren, ether - de munt achter de blockchaintechnologie ethereum - en de dogecoin - de munt die begon als een grap - tuimelden het voorbije weekend en noteren diep onder hun recordprijs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud