Advertentie

Bitcoin schiet voor het eerst boven 66.000 dollar

©AFP

Een dag na de lancering van de eerste Amerikaanse bitcointracker gaat de digimunt boven de piek van april.

De belangrijkste digimunt was nog nooit zo duur: de bitcoin tikte zojuist 66.560 dollar aan. Daarmee gaat de prijs ruim boven de piek van april.

Bitcoin naar record

De bitcoin is al sinds vrijdag in opmars toen de eerste geruchten verschenen over de lancering van de eerste Amerikaanse bitcointracker. De tracker van ProShares is een enorm succes en ging dinsdag op de eerste dag 24 miljoen keer over de toonbank. Ook het handelsvolume boven 1 miljard dollar is historisch. Alleen een koolstofneutrale tracker van BlackRock maakte een sterker debuut.

De bitcoin trekt woensdag ook andere digimunten hoger. De prijs van de ether stijgt met 15 procent en de binance coin wordt 7 procent duurder. De ether, beter bekend onder ethereum, en de binance coin zijn de tweede en derde belangrijkste digimunt.

De bitcoin werd dit jaar al 120 procent duurder, maar de rit was enorm volatiel. In juli viel de cryptomunt terug naar amper 30.000 dollar na kritiek op de milieu-impact van het mijnen van bitcoins en de almaar strengere Chinese aanpak van cryptomunten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud