Advertentie

Bitcoin zet koers richting 50.000 dollar

De bitcoinautomaat in Marseille. ©REUTERS

De prijs van de digitale munt blijft dinsdagmorgen stijgen na de miljardeninstap van Tesla, het bedrijf van Elon Musk.

Elon Musk, de topman van Tesla , gaf de bitcoin dinsdag zijn grootste cadeau tot dusver: een ticket naar salonfähigkeit. De producent van elektrische wagens pompte 1,5 miljard dollar in de bitcoin, zo leerde het bij de SEC ingediende jaarverslag. Tesla zegt ook plannen te smeden om in de toekomst bitcoinbetalingen te aanvaarden.

De zet van Musk zindert ook dinsdag nog na. De bitcoin noteert dinsdagmorgen net onder 48.000 dollar. Het lijkt maar een kwestie van tijd voor de kaap van 50.000 dollar aan diggelen gaat. Sinds begin dit jaar ging de prijs van digitale munt liefst de helft hoger.

De cryptomunt wordt door de forse aankoop van Tesla plots een stuk 'matuurder'. 'Dit is mogelijk een gamechanger', zegt analist Dan Ives van Wedbush Securities. 'De grote vraag blijft wel in welke mate andere bedrijven dit voorbeeld gaan volgen. Of blijft dit beperkt tot een handvol bedrijven?'

Door de aankopen van bedrijven kan de prijs van de bitcoin tegen eind dit jaar 100.00 dollar aantikken.
Mike Novogratz
Oprichter Galaxy Digital

Naast Tesla belegt ook het softwarebedrijf Microstrategy zijn cash in bitcoins. Microstrategy gaat daar verhoudingsgewijs nog wel nog een stuk verder in dan Tesla. De 1,5 miljard dollar vertegenwoordigt bij Tesla 11 procent van de cash op de balans. 'We willen een deel van de cash in alternatieve activa beleggen, waaronder ook digitale activa en goud', klinkt het bij Tesla. Microstrategy belegt daarentegen al zijn beschikbare cash in bitcoins, waardoor dat aandeel een doorslagje is geworden van de bitcoinprijs. Microstrategy wordt net als Tesla geleid door een excentrieke miljardair-CEO: Michael Saylor. Hij gelooft dat de dollar waardeloos wordt door het beleid van de Federal Reserve.

100.000 dollar?

Michael Novogratz, de oprichter van het cryptobedrijf Galaxay Digital en uiteraard een believer in de bitcoin, gelooft alvast dat de aankopen van bedrijven de prijs van bitcoin kunnen doen verdubbelen richting 100.000 dollar tegen eind dit jaar. Ook de stad Miami overweegt een deel van zijn cash in bitcoins te beleggen.

Novogratz aan Bloomberg: 'Als de rijkste man ter wereld in bitcoin belegt, dan moet elke CEO en CFO zich toch afvragen: moeten wij dit ook doen?'. Navraag van De Tijd bij de toezichthouder FSMA leert dat ook Belgische bedrijven dat zouden mogen doen, als ze dat willen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud