Advertentie

Borussia Dortmund haalt 86 miljoen op via de beurs

Borussia Dortmund klopte woensdag het Turkse Besiktas na een assist van de Belg Thomas Meunier. ©Photo News

De Duitse voetbalclub Borussia Dortmund geeft voor 86,5 miljoen euro nieuwe aandelen uit. De opbrengst is bedoeld om de coronaverliezen op te vangen.

Daags na een overtuigende zege in de Champions League tegen het Turkse Beşiktaş kondigt Borussia Dortmund een kapitaalverhoging aan. De Duitse topclub brengt 18 miljoen nieuwe aandelen in omloop tegen 4,70 euro per stuk. Dat gebeurt aan een fikse korting: de prijs ligt bijna een vierde lager dan de recentste slotkoers.

De opbrengst, 86,5 miljoen euro, dient om aan 'financiële verplichtingen te voldoen' en eventuele verliezen te compenseren in de nasleep van het coronavirus, staat in het persbericht. Omdat wedstrijden op coronapieken noodgedwongen achter gesloten deuren moesten plaatsvinden, vielen de inkomsten uit abonnementen, tickets, hospitality, catering en offline merchandising weg.

Borussia staat in de spil van meerdere dure transfers: er wordt door meerdere clubs, onder meer Bayern München, jacht gemaakt op de Noorse sterspeler Erling Haaland. Om Haaland te vervangen zou Borussia zijn ogen hebben laten vallen op Timo Werner, de spits van Chelsea. Vorige maand kaapte Manchester United de rechtsbuiten Jadon Sancho weg bij het nummer drie uit de Bundesliga.

De periode om in te schrijven op de nieuwe aandelen loopt van 21 september tot 4 oktober. De aandelen worden allicht op 8 oktober verhandelbaar.

Borussia doorstaat de forse discount redelijk en verliest 'slechts' 2,8 procent tot 5,96 euro in Frankfurt. Bij Dortmund spelen drie Belgische spelers: Thomas Meunier, Axel Witsel en Thorgan Hazard.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud