Bpost in Bel20, exit Thrombogenics

Bpost-CEO Koen Van Gerven ©BELGA

Het is officieel. Nog geen jaar na zijn beursgang krijgt Bpost een zitje in de Bel20. Biotechnologiebedrijf Thrombogenics valt er na een jaar al weer uit.

De berekeningen van De Tijd van eind januari werden vandaag bevestigd in een persbericht van Euronext Brussel. Met gemak nestelt beursnieuweling Bpost zich in de sterindex. Vanaf 24 maart mag de postgroep zich officieel een Bel20'er noemen.

Het omgekeerde gebeurt bij Thrombogenics. Het Leuvense bedrijf trad vorig jaar als eerste biotechnologiebedrijf ooit toe tot de Bel20. Een jaar en een koersval van ruim 50 procent later is het aandeel die plaats alweer kwijt.

Netbeheerder Elia en investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren blijven dus in de sterindex. Ze voldoen nipt aan de liquiditeitscriteria van de Brusselse beurs.

Euronav maakt zijn intrede in de Bel Mid-index, net als Thrombogenics. De Bel20 groepeert bedrijven met een middelgrote beurskapitalisatie. Beursdebutanten Qrf en Viohalco krijgen een ticket voor de Bel Small. Vastgoedbevak Home Invest Belgium tuimelt van de Bel Mid in de Bel Small.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud