Britse bazooka zet beurzen op winst

Een trader op Wall Street. ©Photo News

De Europese beurzen gaan woensdag hoger. De sfeer verbeterde na een noodingreep van de Britse centrale bank.

De Bel20  gaat woensdag 2 procent hoger naar 3.217 punten. Dat is beter dan de Europese beurzen die gemiddeld 1,8 procent stijgen, volgens de Euro Stoxx 50-index.

Een uur voor de opening zag het er nog naar uit dat de beurzen lager zouden openen, in het zog van de Aziatische beurzen. Wall Street steeg dinsdagavond nog met een historische 5 procent, maar de sfeer sloeg afgelopen nacht om nadat de Amerikaanse president Donald Trump verrassend niet kwam opdagen tijdens een persmoment over het coronavirus. 

Beleggers duwden terug de koopknop in nadat de Bank of England om 8 uur Belgische tijd met een noodingreep kwam aanzetten: de rente zakt van 0,75 procent naar 0,25 procent. Daarenboven komen nog extra maatregelen. Zo versoepelt de Bank of England de kapitaalvereisten van de banken om een vlotte financiering van bedrijven in moeilijkheden te garanderen. Beleggers rekenen op een gelijkaardig steunpakket van de Europese Centrale Bank donderdag.

Centrale banken kunnen ons niet genezen, maar ze kunnen bedrijven, consumenten en landen sneller uit de crisis helpen.
Olivier de Berranger
Strateeg, La Financière de l'Echiquier

'De centrale banken kunnen ons niet genezen, maar ze kunnen bedrijven, consumenten en landen wel sneller uit de crisis helpen', zei Olivier de Berranger, strateeg van La Financière de l'Echiquier.

Voorbeurs waarschuwden de producenten van sportschoenen Adidas en Puma nog voor de impact van de coronacrisis. Adidas ziet de factuur oplopen tot 400 miljoen euro. Adidas en Puma doen niet mee aan het beursherstel en verliezen respectievelijk 7 en 2 procent. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud