Brussel: Balta, het laagscherend tapijt

©BELGA

Bij een rustige Brusselse beurshandel viel vooral de nieuwe uitschuiver van Balta op.

De handel was door de snipperdag voor Hemelvaart gering en dat liet zich vooral merken bij de aandelen die het vooral van de kleine belegger moeten houden.

Het waren vooral de recent zwaar afgestraft financiële aandelen die de Bel20   - die 0,7 procent hoger eindigde op 3.455 punten - in de plus trokken, nu de rentes even hun dagelijkse zoektocht naar verse diepterecord gestaakt hebben. KBC   en ING  gingen respectievelijk 0,9 en 0,4 procent hoger, Ageas   won 1,6 procent. 

Umicore   herstelde een beetje, met 1,1 procent tot 26,83 euro. Deutsche Bank knipte het koersdoel van de materialengroep na de recente forse waarschuwing bij van 35 naar 30 euro, het advies blijft 'houden'.

Analist Robin Draeger vindt de deal met Glencore voor de toelevering van kobalt wel 'licht positief op middellange termijn'. De kobalt is afkomstig uit de mijnen van Kamoto (KCC) en Mutanda in Congo en zullen alle kobaltraffinaderijen van Umicore bedienen. 

Echt overtuigend kan het management van Balta   op de jaarvergadering deze week niet geweest zijn: het aandeel dook weerom 5,5 procent lager naar 2,90 euro. Dat is de laagste slotkoers ooit.

Balta trok bijna twee jaar geleden, in juni 2017, tegen 13,25 euro per aandeel naar de beurs. Sindsdien verloor de tapijfabrikant via een lange reeks waarschuwingen 77 procent van zijn waarde. Naast de operationele problemen, blijft de hoge schuldenlast als een donkere wolk boven het bedrijf hangen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud