Brussel: de rode zee is even terug, de groene vlekjes ook

©BELGA

Beleggers vonden het even rijp om wat winst veilig te stellen na de maandenlange rally. En dus kleurde de Bel20 rood, met de 'klassieke' groene vlekjes.

We leken dinsdagochtend even een paar maanden terug in de tijd geflitst, met Proximus  en Colruyt  als groene vlekjes in een rode Bel20. Nu de beursrally even stokt, opteren beleggers weer voor die twee klassieke rotsen in de branding. Zij het niet in de extreme mate zoals halverwege maart, toen de Bel20 na een hallucinante neerwaartse rit het dieptepunt naderde

Hallucinant is nu bepaald het woord niet. Rond de middag luwde de verkoopgolf al weer. De Bel20 sloot 0,6 procent lager op 3.451 punten.

Nog een stijger is Ackermans & van Haaren , met een plus van 0,2 procent tot een ronde 115 euro. De Antwerpse investeringsmaatschappij stopt 15 miljoen euro in het Indiase zorgsectorfonds HealthQuad II.

Michiel Declerq, analist van KBC Securities, vindt de investering een goede zaak. 'Via de participatie kan AvH zijn connecties in de Indiase gezondheidsindustrie verbreden. Die sector heeft een sterke expansie laten zien de afgelopen tien jaar en zal dat naar verwachting blijven doen.'

Declerq denkt dat de investering meer diversificatie brengt in de portefeuille van de holding, 'zowel qua geografie als qua sector'. Wegens de vrij kleine omvang van de investering verandert die wel niets aan het waarderingsmodel van de analist. Hij behoudt zijn houdenadvies en koersdoel van 131 euro.  

De grootste stijger in Brussel was Celyad Oncology , de Waalse kankerspecialist die vroeger gewoon als Celyad door het leven ging. Het aandeel vlamt 11 procent hoger naar 9,75 euro. Eens te meer een illustratie van hoezeer biotechbedrijven - zeker de kleinere - op nieuwsflow drijven.

Celyad kondigde voorbeurs aan de goedkeuring op zak te hebben van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA voor tests op een tweede toepassing van zijn CAR-T stamceltherapie: het gaat om CYAD-211 voor de potentiële behandeling van een soort bloedkanker (r/rMM). Het is de bedoeling dat de eerste, kleine klinische tests eind dit jaar van start gaan. 

Voor het andere CAR-T onderzoek, met het experimentele darmkankermiddel CYAD-101, kondigde Celyad begin juni 'bemoedigende' prille onderzoeksresultaten aan. KBC Securities-analiste Sandra Cauwenberghs handhaaft haar bijkopenadvies. Ze merkt op dat Celyad eind maart over 33 miljoen cash beschikte, met een cash burn van 5,5 miljoen euro. 'Het bedrijf zegt nog tot de eerste helft van 2021 voort te kunnen. Bijgevolg zal in de loop van 2020 een geldinjectie nodig zijn om de activiteiten ook na midden 2021 te vrijwaren.' 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud