Buffett dumpt Intel

Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van Warren Buffett, heeft zijn volledige belang in chipproducent Intel verkocht. De voorbije maanden kocht het wel aandelenpakketten van enkele oliebedrijven en banken.

Dat bleek dinsdagavond laat in een update van de beleggingsportefeuille van Berkshire Hathaway over het tweede kwartaal. Die portefeuille heeft een waarde van net geen 75 miljard dollar.

Warren Buffett was maar drie kwartalen lang aandeelhouder van Intel. In dit geval koos hij voor een snelle verkoop van zijn 7,7 miljoen aandelen hoewel hij bekend staat voor zijn strategie van 'buy and hold'. Buffett staat er evenmin om bekend te beleggen in technologieaandelen. 'Beleg in wat je kent en begrijpt', is zijn adagio. Toch nam de technofoob eind vorig jaar voor 11 miljard diollar een belang van 5,5 procent in IBM.

De uitstap uit Intel betekent evenwel niet dat Buffett momenteel niet meer in aandelenbeleggingen gelooft. Nee, integendeel. Hij stapte onder andere in het oliebedrijf National Oilwell Varco en verhoogde zijn belang in Bank of New York Mellon en Wells Fargo.

Zijn optimisme over aandelen in de sector van de consumentengoederen lijkt evenwel te minderen, net op een moment dat andere beleggers voor de consumentensector kiezen wegens de stabiele business en dividenden. Buffett verkocht bijvoorbeeld een pakketje aandelen van Kraft Foods en Proctor & Gamble. En Buffett is blijkbaar ook fan van John Malone, die eerder deze week voor een verrassing zorgde bij Telenet. Getuige de investering van Buffett in Liberty Media.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud