CBFA waarschuwt voor drie beleggingsvennootschappen

De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) waarschuwt voor verschillende bedrieglijke beleggingsvennootschappen. Het gaat om Tortola Capital, Wilton Investment Croup en Venture Associates.

Tortola Capital contacteert Belgische beleggers met het oog op het aanbieden van beleggingsdiensten. Tortola Capital beweert een onderneming te zijn met zetel op de Britse Maagdeneilanden en kantoren in Hongarije en op de Bahama's. Maar dit bedrijf beschikt volgens de CBFA niet over de vereiste vergunning om in of vanuit België beleggingsdiensten aan te bieden.

Wilton Investment Group beweert vanuit de Brusselse Louizalaan beleggingsdiensten aan te bieden. Maar ook deze vennootschap beschikt volgens de beurswaakhond niet over de vereiste vergunning. Bovendien is zij niet op het opgegeven adres gevestigd.

Venture Associates beweert een onderneming te zijn met zetel in Tokio en maakt gebruik van de website www.ventureassoc.com. Ook dit bedrijf beschikt in België niet over de vereiste vergunning om beleggingsdiensten aan te bieden.

De CBFA raadt het publiek dan ook af om in te gaan op hun beleggingsvoorstellen of om geld te storten op hun rekeningnummers.

Personen die meer in het algemeen wensen na te gaan of de verrichtingen die hun worden voorgesteld regelmatig zijn, kunnen hierover meer informatie vinden op de website van de commissie (www.cbfa.be) in de rubriek "Spaardersinfo" of kunnen contact opnemen met het departement "Bescherming van de consumenten van financiële diensten" (tel.+32 2 220 59 10; emailadres: peri@cbfa.be).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud