CEO Intervest stapt na 13 jaar op

Met projecten als dit Gold Forum in Eindhoven streek Intervest de jongste jaren ook in Nederland neer ©Kero Vastgoed

Sinds 2006 verlegde de vastgoedgroep onder Jean-Paul Sols de focus ingrijpend, weg van kwakkelende kantoren naar boomende logistiek.

In een kort persbericht kondigde Intervest Offices & Warehouses  woensdagavond verrassend het vertrek aan van CEO Jean-Paul Sols. Sols verlaat de vastgoedgroep eind dit jaar, wat Intervest de tijd moet geven een opvolger te zoeken. 'Na het realiseren van een mooie groei (...) is het nu een goed moment om plaats te maken voor een opvolger', stelt de afscheidnemende CEO. 

Sols stond 13 jaar aan het hoofd van Intervest. In 2006 heette de groep nog Intervest Offices. Zoals de naam suggereerde bestond de portefeuille toen nog bijna uitsluitend uit kantoorgebouwen.

Intervest kampte toen met chronische leegstand, omdat huurders in grote getale slecht op het openbaar vervoer aangesloten kantoren aan de (Brusselse) stadsrand ontvluchtten. Vrijwel de eerste beleidsdaad van Sols was dan ook om vijf van die 'perifere' gebouwen die voor meer dan de helft leegstonden - waarvan drie in Zaventem - te verkopen. 

Onder Sols kwam er na de opkuis van de portefeuille een grotere focus op logistiek vastgoed, dat dankzij de boom in e-commerce veel stabielere huurders heeft. De jongste jaren kwam er ook een grote expansie van de portefeuille, onder meer dankzij de intrede op de Nederlandse markt. 60 procent van de portefeuille is nu logistiek vastgoed, de resterende 40 procent kantoren. 

Een transformatie die beleggers wisten te appreciëren: het aandeel noteert nu tegen een premie van 20 procent op het eigen vermogen, terwijl Intervest door het twijfelachtige track record lang tegen een korting noteerde. 

Om die expansie mee te financieren, schreef Sols eind vorig jaar een kapitaalverhoging uit. Het was meteen de eerste keer sinds de weinig succesvolle beursgang in 1999 dat Intervest bij de aandeelhouder aanklopte.

Dat aandeelhouderschap onderging ook een transformatie: de Nederlandse grootaandeelhouder NSI stapte eind 2016 uit, sindsdien is de Belgische overheid (via staatsbank Belfius en staatsholding FPIM) de grootste aandeelhouder met iets meer dan 10 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud