live chat

CEO Talks: Koen Dejonckheere (Gimv)

Koen Dejonckheere, CEO van Gimv ©Dieter Telemans

Donderdagmiddag kon u tijdens de 16de aflevering van CEO Talks chatten met Koen Dejonckheere. Hij is sinds 2008 CEO van de investeringsmaatschappij Gimv. De vragen spitsten zich toe op de strategie, de waardering, het dividend en de governance.

Gimv   is een beursgenoteerde private-equityspeler met een beurswaarde van 1,40 miljard euro. In het afgelopen boekjaar klopte hij voor het vijfde jaar op rij de doelstelling om op de portefeuille een return van meer dan 15 procent te halen. De return kwam uit op 16,2 procent. 

Gimv heeft zich gespecialiseerd in een aantal kernsectoren zoals 'slimme industrie', 'gezondheidszorg', de 'geconnecteerde consument' en 'duurzame steden'. Geografisch is het vooral actief in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. De investeringsmaatschappij heeft een cashberg van circa een kwart miljard euro. 

Op het bonusbeleid van Gimv komt er wel eens kritiek. De groep is nog steeds voor 27 procent in handen van de Vlaamse overheid. 

Koen Dejonckheere kwam in 2008 aan boord als CEO. Eerder was hij managing director en hoofd corporate finance bij KBC Securities.

U kunt de chat nog lezen in onderstaande box. Ziet u de box niet op uw toestel, klik dan hier

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect