CEO Talks: stel uw vraag aan Fried Vancraen (Materialise)

Fried Vancraen, stichter en CEO van Materialise. ©Dieter Telemans

U kunt vragen stellen aan Fried Vancraen, de CEO van het op Nasdaq genoteerde Materialise.

Ondanks de coronacrisis gaan we door met de CEO Talks, het initiatief van De Tijd waarbij u een CEO vragen kunt voorleggen. Deze week evenwel geen live chat, u moet alle vragen vooraf indienen. Dat kan tot donderdagochtend 9 uur. De antwoorden vindt u later die dag op onze website.

Deze week tekent CEO Fried Vancraen - van op afstand - present. Hij richtte het Leuvense Materialise   op, actief in de sector van 3D-printing. De groep produceert zelf geen 3D-printers, maar levert software en diensten. Zo laat het medische implantaten - van heupen tot schedelstukken - uit de printer rollen.

Over 2019 realiseerde Materialise een omzet van zo'n 197 miljoen euro en een winst per aandeel van 3 cent. Door de coronacrisis zal er dit jaar allicht geen groei zijn. 

Materialise trok midden 2014 in volle 3D-printhype naar de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq tegen 12 dollar per aandeel. Het aandeel kende daar een enorm volatiel verloop met een dieptepunt van 5,4 dollar begin 2016 tot een piek van afgerond 22 dollar begin 2019. De inschrijvers van het eerste uur kijken terug op een totaalrendement van 22,8 procent op 5,5 jaar, of een jaarlijks rendement van 3,6 procent (in dollar). 

Vancraen, ingenieur van opleiding, is al 29 jaar baas bij Materialise. Hij genoot een MBA-opleiding, maar minstens even belangrijk voor zijn leiderschapscapaciteiten is zijn ervaring bij de chiro, laat hij in een interview met De Tijd weten

Stel hier uw vraag aan Fried Vancraen (Materialise)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud