Charles Beauduin koopt stevig aandelen Barco bij

Barco-voorzitter Charles Beauduin. ©BELGA

Barco-voorzitter Charles Beauduin kocht een flink pakket aandelen van Barco bij. Daardoor controleert de Vandewiele-CEO nu bijna een vijfde van de beeldvormingsgroep.

687.200 stukken voor net geen 14 miljoen euro. Dat is de bulkinkoop van stukken Barco door grootaandeelhouder Charles Beauduin, leert een mededeling aan de beurswaakhond FSMA. 

Met de aankoop - goed voor 0,75 procent van het kapitaal - versterkt Beauduin zijn greep op de beeldvormingsgroep. De West-Vlaamse ondernemer, de CEO van de textielmachinebouwer Vandewiele, controleert nu net geen 19 procent van de West-Vlaamse streekgenoot Barco. 

Beauduin stapte midden 2014 in het kapitaal van Barco door het belang van 9,6 procent van Gimv over te nemen. De investeringsmaatschappij nam na 33 jaar afscheid van haar betrokkenheid bij de technologiegroep. Een half jaar later werd de Vandewiele-topman ook voorzitter van Barco.

De timing van de inkopen is geen toeval. De beurskoers is ondanks een recent herstel vergeleken met 2019 gedecimeerd (zie grafiek). In februari kocht Beauduin ook al stukken bij.

Terwijl Barco in 2019 boomde en voor het eerst sinds 1998 een recordkoers liet optekenen, trof de pandemie de groep midscheeps. De lockdowns troffen twee belangrijke klanten van de schermen en projectoren van Barco zwaar: de bioscoop- en de festivaluitbaters.

Onder het voorzitterschap van Beauduin had Barco echter een balans van gewapend beton gebouwd. De groep kan met de stevige cashbuffers de zware crisis uitzweten in afwachting van de heropening van de economie en een weer aanpikkende vraag. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud