Codic duwt Bois Sauvage in het rood

Het kantoorproject Gateway bij Brussels Airport, een van de projecten van Codic ©M. & J-M Jaspers - J. Eyers & Partners

Door de minwaarde op de verkooop van de vastgoedontwikkelaar Codic belandt Bois Sauvage in de rode cijfers. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de holding.

Het bedrijfsresultaat van Bois Sauvage duikt in de eerste helft van het jaar dieper in het rood, van -0,3 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar naar -1,5 miljoen euro dit jaar. Dat maakt het bedrijf nabeurs bekend.

Het bedrijfsresultaat is de optelsom van de inkomsten uit de verschillende participaties van de holding (zie kader). Bois Sauvage meldt in zijn persbericht zonder in detail te treden dat de eerste zes maanden bij Neuhaus altijd zwakker uitvallen, door de piekverkopen met eindejaar. De pralinefabrikant is een volle dochter van de investeringsmaatschappij.

Belangrijkste participaties van Bois Sauvage

  • Neuhaus (100%)
  • Recticel (28,87%)
  • Berenberg Bank (12%)
  • Umicore (1,56%)
  • Noël Group (28,87%)

Voorts maakt de holding ook gewag van een daling van de dividendinkomsten met 0,9 miljoen euro, een daling van de huurinkomsten door de verkoop van een residentieel complex in Florida en een stijging van de financiële lasten door de recente obligatie-uitgifte.

Netto stond er halfweg vorig jaar nog een winst van 3,9 miljoen euro in de boeken. Dit jaar moet Bois Sauvage een verlies van 8,6 miljoen euro inschrijven.

Het stevige verliescijfer is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de verkoop van het belang van 23,8 procent in de vastgoedontwikkelaar Codic International. Bois Sauvage maakte niet bekend hoeveel het ontving bij de transactie, maar wel dat er een minwaarde van 14,4 miljoen euro geslikt werd.

De holding kadert de verkoop in zijn strategie om zich te concentreren op een kleiner aantal participaties. Waarnemers zien er echter vooral de prelude op een beursexit in. Over de toekomst laat het management alvast weinig kwijt bij de cijfers. 'Wij blijven voorzichtig wat betreft de vooruitzichten op korte en middellange termijn', klinkt de korte mededeling.

Volgens Bois Sauvage is de intrinsieke waarde van het aandeel sinds begin dit jaar met 5,2 procent gestegen van 288 naar 303 euro. In de aanloop naar de cijfers ging de koers gisteren 0,5 procent hoger tot 220,5 euro. Dat betekent dat het aandeel tegen een korting op de intrinsieke waarde van 27 procent op de koersborden staat.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud