Connect sluit beurscarrière af met sterke resultaten

Het is wachten op de start van het overnamebod van grootaandeelhouder Huub Baren op Connect Group ©Lieven Van Assche

De jaarcijfers leren dat grootaandeelhouder Huub Baren de IT-onderaannemer tegen exact 10 keer de winst van de beurs hoopt te halen.

Connect  kan in schoonheid afscheid nemen van het Brussels koersenbord. De onderaannemer van de IT-sector vertaalde de uitbreiding van de fabrieken in Roemenië en Tsjechië vorig jaar in een omzetstijging van 20 procent naar 150 miljoen euro. 

Ondanks een dubbele schaarste, de extreem krappe arbeidsmarkt in Centraal-Europa en de schaarste op de componentenmarkt, zette die groei een hefboom lager op de resultatenrekening. De bedrijfswinst verdubbelde ruim naar 5,56 miljoen euro. Netto was er een ruime verdubbeling naar 4,4 miljoen euro of 0,16 euro per aandeel. 

Dat laatste cijfer betekent ook dat grootaandeelhouder Huub Baren tegen exact 10 keer de winst Connect van de beurs hoopt te halen. Baren kondigde reeds begin oktober aan de minderheidsaandeelhouders te willen uitkopen tegen 1,60 euro per aandeel, toen een premie van 40 procent op de beurskoers. Baren had eerder al via beursinkopen zijn belang stevig verhoogd

Beurswaakhond FSMA publiceerde midden december de officiële kennisgeving van het bod. Sindsdien blijft het echter muisstil, waardoor het aandeel Connect tot 1,50 euro is teruggevallen. 'Het duurt wel heel erg lang voor we toelating krijgen om te starten', ergerde Baren zich eerder deze maand nog. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud