David Einhorn grijpt naast grootste pokerpot ooit

De hefboomfondsbelegger David Einhorn is derde geworden op het prestigieuze 'The Big One for One Drop'-pokertoernooi in Las Vegas. Winnaar was de professionele pokerspeler Antonio Esfandiara. Hij sleept meer dan 17 miljoen dollar prijzengeld in de wacht, meteen de grootste pokerprijs ooit.

Esfandiara, bijgenaamd The Magician, versloeg Sam Trickett, een Britse pokerprof, in een bloedstollende finale. Even daarvoor hadden de twee David Einhorn, de beruchte manager van het hefboomfonds Greenlight Capital naar huis gespeeld. Esfandiara, geboren in Teheran maar opgegroeid in Californië, wint zo de jackpot van 17,3 miljoen dollar prijzengeld. Trickett en Einhorn nemen respectievelijk 10,1 en 3,4 miljoen dollar mee naar huis.

'The Big One for One Drop', een liefdadigheidstoernooi, is een van de meest prestigieuze wedstrijden in de World Series of Poker. Bij de 48 deelnemers waren enkele van de grootste namen in poker, waaronder Phil Hellmuth, Phil Ivey en Daniel Negreanu. De wedstrijd trok ook beroemdheden als David Einhorn en Guy Laliberte, de stichter van Cirque du Soleil. Laliberte is de man achter het liefdadigheidsinitiatief, One Drop, dat iedere wereldburger aan zuiver water wil helpen.

Startgeld

De deelnemers moesten wel 1 miljoen dollar aan startgeld inleggen. Daardoor zochten velen de steun van een 'investeerder'. Voor anderen, zoals de kapitaalkrachtige Einhorn, was dat geen probleem. De hefboomfondsbelegger schenkt zijn prijzengeld trouwens aan een goed doel.

David Einhorn, de stichter en voorzitter van het hefboomfonds Greenlight Capital, verwierf faam door het bankroet van de zakenbank Lehman Brothers te voorspellen. Recenter kocht hij een minderheidsbelang in de honkbalploeg New York Mets en legde hij de softwarereus Microsoft het vuur aan de schenen. De New Yorker vindt dat CEO Steve Balmer beter opstapt. Einhorn was ook betrokken in een dossier van handel met voorkennis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud