opmerkelijk

De aandelen die de hoogte inschieten door het coronavirus

De productie van gezichtsmaskers draait op volle toeren in China. ©Photo News

Beleggers lopen storm in Azië voor producenten van gezichtsmakers en beschermkledij.

Het aandeel van de Japanse producent van gezichtsmaskers Kawamoto ging dinsdag 24 procent hoger. Het is al de achtste dag op rij dat het aandeel minstens 15 procent de hoogte ingaat. Kawamoto is, of beter was, een microcap met een beurswaarde van omgerekend 20 miljoen euro eind vorig jaar. Vandaag is het bedrijf dat ook antibacteriële doekjes maakt, 129 miljoen euro waard. Het bedrijf heeft de koersexplosie volledig te danken aan de verspreiding van het coronavirus.

Er zijn wel meer bedrijven die erg positief reageren op de dodelijke ziekte. Nog op de beurs van Tokio is Azearth, een producent van beschermkledij, sinds begin dit jaar ruim verdubbeld.

Op de beurs van Seoel zijn de aandelen van Monalisa en Kleannara in twee weken ongeveer verdubbeld. Beide bedrijven produceren gezichtsmaskers. De aandelen kregen de voorbije dagen te maken met de maximumstijging van 30 procent die de beurs van Seoel oplegt.

Op de beurs van Manilla ging Medtecs International dit jaar al maal vier. De groep maakt ziekenhuiskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud