De woelige beursrit van Slack

©REUTERS

Hoe halveer je op zes maanden op de beurs? Als je een verlieslatende app bent en je grootste rivaal heet Microsoft.

Op Wall Street raakt de Dow Jones  niet op dreef.'s Werelds oudste beursbarometer sloot een fractie hoger op 27.678 punten. 

'Niet op dreef' is zeer eufemistisch een samenvatting van de beurscarrière van Slack   Het aandeel ging na het tweede kwartaalrapport als beursgenoteerd ging eerst zo'n 3 procent lager naar 20,9 dollar, maar herstelde bij slot 5 procent naar 22,78 dollar.

Nochtans zag het rapport over het kwartaal tot 31 oktober er vrij goed uit. De specialist in zakelijke chats krikte de omzet jaar op jaar 60 procent naar 168,7 miljoen dollar.  Een bemol: net als bij andere apps vertaalde een sterke groei van de bovenste lijn zich tot nader order in een minstens even sterke groei van de kosten. Die gingen afgelopen kwartaal 68 procent hoger naar 240,6 miljoen dollar. Daardoor kleurde het nettoresultaat 89 miljoen dollar of 0,16 dollar in het rood. 

Hier en daar was er wat ontgoocheling over de facturatie ('calculated billings'), een graadmeter die ook rekening houdt met de afgelopen kwartaal gegenereerde toekomstige omzet (bijvoorbeeld uit een meerjarencontract). Daar voorspelt Slack voor heel het boekjaar 745 à 760 miljoen dollar, niet echt euforisch vergeleken met de Bloomberg-consensus van 754 miljoen dollar.

Wedbush-analist Dan Ives vreest dat Slack gewoon te duur naar de beurs is getrokken en daar nu ondanks een stevig groeitraject de prijs voor betaalt. Hij weest ook op de zeer scherpe concurrentie met Microsoft. De softwaregigant biedt voor abonnees van Offices 365 een gratis concurrerende zakelijke chat, Teams. 

Het aandeel Slack is nu gehalveerd sinds het euforische beursdebuut in juni, toen het aandeel op de eerste beursdag op 42 dollar piekte.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud