Advertentie

Degiro kan forse instroom nieuwe klanten niet aan

Wall Street op 10 maart toen de Dow Jones 2.000 punten zakte. ©EPA

Zowat 30.000 beleggers die klant willen worden bij de Nederlandse onlinebroker Degiro staan op een wachtlijst.

Particuliere beleggers die dachten te profiteren van de gedaalde aandelenmarkten zijn in veel gevallen bedrogen uitgekomen. De wachttijden bij de bekendste handelsplatforms zijn in Nederland flink opgelopen, omdat zij de instroom niet aan konden, meldt Het Financieele Dagblad.

Bij de grootste partij, Degiro, wachten ongeveer 30.000 mensen op het openen van een beleggingsrekening. De beurzen gingen door de coronacrisis vooral in maart hard onderuit en voor veel particulieren was dat hét moment om te beginnen met beleggen. Dat leidt vooral bij DeGiro tot lange wachtlijsten. Sinds het begin van dit jaar hebben zich bijna 160.000 nieuwe beleggers aangemeld.

Het aantal nieuwe klanten ging van 500 per dag opeens naar 5.000 per dag.
Gijs Nagel
Stichter DeGiro

Degiro ging tijdelijk op slot voor nieuwe klanten. ‘We moesten prioriteiten stellen’, zegt medestichter Gijs Nagel van DeGiro. ‘Het aantal nieuwe klanten ging van 500 per dag opeens naar 5.000 per dag. De energie die we daarin moesten steken, ging ten koste van de kwaliteit van de service voor bestaande klanten.’ De wachttijd is opgelopen tot zo’n zes weken. Hoeveel Belgen op een wachtlijst staan bij Degiro kan de broker niet zeggen.

Ook bij andere brokers in Nederland, zoals BinckBank, hadden nieuwe klanten te maken met vertragingen. Maar volgens een woordvoerder van BinckBank Nederland is de achterstand nu weggewerkt.

België

Bij BinckBank België was er voor een grote meerderheid van bijna 90 procent van de nieuwe klanten nooit een wachtlijst, beklemtoont Dieter Haerens. 'Alleen voor sommige bijzondere klanten duurde het soms iets langer, omdat de regelgeving niet toelaat hun aanvraag volledig online te verwerken.'

KBC Bolero laat weten dat er geen noemenswaardige vertragingen waren, hoewel het aantal nieuwe klanten in april negenmaal hoger was dan in april vorig jaar. Keytrade zegt dat de verwerking bij de start van de lockdown iets langer duurde maar dat er nooit een wachtlijst was.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud