Designkoning Michael Kors casht opnieuw fors

Michael Kors (rechts). afp

De beursgenoteerde designholding Michael Kors profiteert met volle teugen van haar bestaan op de beurs.

Michael Kors Holdings bood voor de derde keer in minder dan een jaar een vers pakket aandelen aan het gretige beleggerspubliek aan. En ze zijn opnieuw fors duurder geworden.

Deze keer verkocht Kors 4 miljoen aandelen tegen 53 dollar per stuk. Dat is nauwelijks enkele procenten onder de beurskoers en liefst 165 procent boven de intekenprijs van 20 dollar bij de beursintroductie van december 2011.

De 4 miljoen aandelen waren eigendom van Michael Kors, de erevoorzitter en 'chief creative officer' en bekend van de designerwedstrijd 'Project Runway'. In maart verkocht hij ook al 3 miljoen aandelen, toen tegen 47 dollar per stuk.

Dat brengt zijn opbrengstentotaal op 467 miljoen dollar (360 miljoen euro). Kors bezit nog voor zo'n 451 miljoen dollar (350 miljoen euro) Kors-aandelen.

Ook andere toplui cashten. John Idol, de CEO, verkocht in de voorbije maanden twee derde van zijn aandelenberg.

Het bedrijf, actief in designerkledij en -schoenen, groeit als kool, dankzij het wereldwijde succes van enkele eigen merken. Het aandeel won sinds Nieuwjaar 92 procent. Het bedrijf heeft een beurswaarde van ruim 10 miljard dollar (8 miljard euro).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud