Dow duikt 1.000 punten in het rood

Wall Street deelde in de wereldwijde verkoopgolf. Met uitzondering van twee aandelen die potentieel munt kunnen slaan uit het coronavirus.

Net als in Europa rolde er ook op Wall Street een verkoopgolf over de markten door de vrees voor de economische impact van het coronavirus.

De Dow Jones   sloot 3,6 procent of 1.029 punten lager af op 27.961 punten. Beleggers vluchten in Treasuries, de meest liquide belegging ter wereld: met 1,37 procent is de tienjaarsrente in de Verenigde Staten nog een zucht verwijderd van het diepterecord van 2016 (1,36%). 

Temidden het dieprode Wall Street viel Gilead Sciences   extra hard op. De farmareus en partner van Galapagos trok 4,6 procent hoger naar 72,90 dollar.

Beleggers hopen al een tijd dat Gilead remdesivir, een antiviraal middel tegen besmettelijke aandoeningen, potentieel kan inzetten in de strijd tegen het coronavirus. Bruce Aylward, assistent directeur-generaal bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijkt die hoop nu te bevestigen. 'Het is hét middel waarvan we op dit ogenblik denken dat het efficiënt kan zijn', liet Aylward op een persconferentie in Peking optekenen. 

Nog een ander aandeel zit temidden de escalerende crisis rond 's werelds gezondheidszorg in de lift: Zoom Video Communications  . De specialist in videoconferencing trok pas in april vorig jaar tegen 36 dollar per aandeel naar Wall Street en kende daar een euforisch debuut.

Dit jaar gaat het helemaal crescendo met een winst van 60 procent sinds nieuwjaar en een beurswaarde van 30 miljard dollar, Dat is bijna 50 keer de geraamde omzet over het boekjaar tot 31 januari (Zoom publiceert de cijfers op 4 maart). Beleggers mikken erop dat Zoom munt slaan uit de huidige angst rond (zaken)reizen en de tijdelijke afzegging van heel wat internationale conferenties zich in een structureel grotere vraag naar videoconferencing zal vertalen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud