Dow Jones en S&P500 sluiten op record

©REUTERS

De Amerikaanse eindigden hoger en lieten zich niet van de wijs brengen door een tegenvallend banenrapport. De vrees voor oplopende inflatie en het terugschroeven van de miljardenstimulus neemt af.

Voor de markten was het om 14.30 uur even schrikken. In april kwamen er niet zoals verhoopt om en bij een miljoen arbeidsplaatsen bij in de Verenigde Staten, maar amper 266.000. Het blijkt veel moeilijker dan gedacht om geschikte arbeidskrachten en voldoende werkwilligen te vinden. Problemen met de aanvoer van grondstoffen en onderdelen blijken ondernemingen ook parten te spelen.

Voor het economisch herstel is dat geen goed nieuws, maar het is ergens ook een geruststelling. De inflatievrees bekoelt wat en het gevaar dat er aan de stimulus wordt geknaagd of dat de Federal Reserve zijn beleid moet verstrakken neemt ook af. De Amerikaanse dollar verloor wat terrein, de tienjaarsrente dook even onder 1,5 procent.

De Dow Jones en de S&P500 sloten allebei 0,7 procent hoger. Allebei sloten af op een nieuw slotrecord. De Nasdaq Composite eindigde 0,9 procent hoger. Beleggers gaan weer voor technologiebedrijven die het goed deden tijdens de pandemie en op stevige cashvoorraden zitten.

Roku

Roku , een maker van digitale mediaplayers, realiseerde een hogere omzet dan verwacht in het eerste kwartaal en boekte 54 dollarcent winst per aandeel, waar analisten een verlies van 13 cent hadden verwacht. De omzet die het bedrijf voor het tweede kwartaal in het vooruitzicht stelt - tussen 610 en 620 miljoen dollar - overtreft bovendien de verwachtingen. Roku schoot 11 procent hoger.

De kwartaalcijfers die de specialist in digitale betalingen Square donderdagavond bekendmaakte, overtroffen de verwachtingen. De omzet verdrievoudigde tot 5,06 miljard dollar. Analisten hadden slechts 3,37 miljard verwacht. De sterke vraag naar de bitcoin resulteerde in een forse toename van het aantal transacties van cryptomunten op Squares mobiele betaaldienst Cash App. Square won 4 procent.

Bij de verliezers stond Beyond Meat . De specialist in vegetarische hamburgers biechtte donderdag een groter kwartaalverlies op dan verwacht. De oorzaak is te zoeken bij hogere transportkosten, de lancering van nieuwe producten en de sluiting van restaurants. Het aandeel zakte 7 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud